این دانههای پرآب و شیرین، گرم و تر هستند اما گرمای آنها نزدیک به اعتدال است و اذیت کننده نیست و رطوبت خوبی به بدن میرسانند.
به گفته خانم دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه، «اگر در غم و اضطراب باشیم، انگور به آرامی خونی پاک و صاف تولید میکند و آرام بخش است.»
خوردن انگور به عنوان غذا، که همراه با نان مرسوم است، به پاکسازی بدن کمک میکند حتی از اثرات منفی آلودگی هوا هم میکاهد و انتخاب خوبی برای عصرانه و شام است؛ با این حال مصرف این میوه بعد از غذا چاق کننده است و به این دلیل که یکی از مولدهای خون در بدن است، در دوران نقاهت به بهبود بیمار کمک میکند.
منیزیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، ویتامینهای سی، آ، بی همراه فیبر فراوان این دانهها را به شکل یک قرص مولتی ویتامین درآورده و مصرف آن را در مبتلایان به فشار خون، چربی خون و بیماران قلبی مفید کرده است.
در ایران دو نوع انگور طلایی و یاقوتی رواج زیادی دارند؛ دکتر اختری در توضیح فواید هر یک از این دو نوع انگور گفت: «در منابع طب سنتی ایرانی انگور بیدانه، جزو بهترین انواع انگور بیان شده؛ خونساز، مقوی امیال و دارای ریزمغذیهای فراوانی است. انگور بیدانه ملین خوبی است و در طب ایرانی توصیه شده روی آن آب نوشیده نشود.»
دانههای پر آب انگور هرچه پررنگتر باشند، آنتیاکسیدانهای بیشتری را به همراه دارند و در جلوگیری از بیماریهای سخت کارسازترند، تا آنجا که به عنوان یک میوه ضدسرطان شناخته شدهاند.
دکتر اختری توضیح داد که این دانههای خوش آب و رنگ، سرشار از مادهای ارزشمند به نام رزورترول هستند که برای بیماریهای زنان مانند اندومتریوز، آدنومیوز، دردهای قاعدگی و …. مفیدند.
هلث لاین در این رابطه نوشت: هم انگور و هم آب انگور فواید سلامتی متعددی دارند، اما میوه کامل در مجموع سالمتر است. فرایند تولید آب انگور ممکن است محتوای آنتی اکسیدانی آن را تا ۴۴درصد کاهش دهد، علاوه بر این، آب میوهها در مقایسه با میوههای کامل فیبر کم و قند بیشتری دارند.
شواهد نشان میدهد که رژیمهایی که شامل میوههای کامل به جای آب میوه هستند، برای مدیریت وزن راحتترند. بنابراین، بهتر است در صورت امکان، به جای نوشیدن آب انگور، انگور تازه بخورید.